advisor-image

Nací en el seno de una familia de pasteleros, siempre he estado entre repostería dulce y salada, por esto mi interés por la pastelería y la cocina. Quiero compartir con vosotros lo que aprendí en el obrador de casa y las nuevas experiencias con Thermomix® .

Vaig néixer en una família de pastissers i   sempre he estat envoltada de coses dolces i salades, per això el meu interès per la pastisseria i la cuina. Vull compartir amb vosaltres el que vaig aprendre a l’obrador de casa i les noves experiències a Thermomix® .

Nací en el seno de una familia de pasteleros, siempre he estado entre repostería dulce y salada, por esto mi interés por la pastelería y la cocina. Quiero compartir con vosotros lo que aprendí en el obrador de casa y las nuevas experiencias con Thermomix® .

Vaig néixer en una família de pastissers i   sempre he estat envoltada de coses dolces i salades, per això el meu interès per la pastisseria i la cuina. Vull compartir amb vosaltres el que vaig aprendre a l’obrador de casa i les noves experiències a Thermomix® .

Bunyols de l'Empordà " Pastisseria Sant Pere "

26 February 2020
26 February 2020


Es temps de quaresma i que mes típic que fe bunyols. A casa els fem els dimecres i divendres durant les set setmanes que dura la quaresma  tal com mana la tradició.


La primera vegada que els vaig fer vaig haver de passar un examen amb el meu pare el mestre pastisser i la resta de família i els vaig sorprendre a tots: eren iguals que els que fèiem a la pastisseria; tot això gràcies a la recepta del meu pare i de la gran ajuda del Thermomix® .


- Ingredients 


350 g de farina de força


50 g de mantega 


20 g de llevat


60 g de sucre 


50 g de llet 


10 g de sal


2 ous 


Pell de llimona 


50 g d'anis ( 25 g anis / 25 g de aiguanaf o “agua de azahar”


Matafaluga, canyella, nou moscada i celiandre. De totes una cullaredeta de cafè  


Per banyar-los: fer un almíbar, aigua, sucre i anís  (aquest últim posar-lo quan ja sigui fred)


- Preparació:


Posem el sucre i la pell de la llimona  10 seg/V 5-10.


Incorporem mantega, llet, sal i totes les espècies 1m/37°C/V3.


Afegim els ous, l'anís i el llevat 20 seg/V3.


La farina 20 seg/V6.


Finalment 3 min/V espiga, retirem la massa del got i la deixem tapada fins que pugi una mica. Fem unes boletes que deixarem reposar una hora aproximadament. 


Després fregir fent un foradet al mig, deixar-los que s'escorrin sobre un paper de cuina i que es  refredin, banyarlos en l’almíbar i finalment ensucrar-los.


Si el briox queda molt enganxat al got afegir farina i repetir la funció espiga. Aquest briox és millor treballar-lo amb oli. L’anís és millor que sigui sec.


A les fotos següents es pot veure tot el procés d'elaboració i si teniu algun dubte us podeu posar en contacte amb mi.


Espero que aquests bunyols us agradin i siguin un referent de la quaresma.



Solicita demostración